Kutyapárt: „És te készen állsz? Megadni magad az oroszoknak?”

Kutyapárt: „És te készen állsz? Megadni magad az oroszoknak?”

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt két rövid posztban reagált az Orbán Balázs '56-os kijelentéseit övező botrányra. Mint ismert, a miniszterelnök politikai igazgatója azt találta mondani a Mandinernek, hogy Ukrajna helyében Magyarország nem védekezett volna az orosz agresszió ellen, kiindulva 1956 tapasztalataiból.

Az ellenzék – élén Magyar Péterrel – egy emberként követeli a kormánypárti politikus távozását, de a kutyapárt más oldalról közelíti meg a kérdést. – Orbán Balázs a mai napon benyújtotta Magyarország új nemzeti lobogójának tervét, amiről sürgősségi eljárásban dönt majd az Országgyűlés – áll az egyik posztban, amelyhez a megadást jelző fehér zászló képét csatolták. 

A másik posztban egy általuk kreált plakát látható, a mostanában gyakran felbukkanó katonai toborzási hirdetések mintájára: „És te készen állsz? Megadni magad az oroszoknak?” 

Az Orbán Balázs '56-os kijelentése miatti botrány csütörtök óta dagad, véleményére számos ellenzéki politikus,sőt '56-os hős is reagált. A kormányfő péntek reggel, a Kossuth Rádióban adott interjújában is percekig foglalkozott a kérdéssel, szerinte Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, és ez ebben az összefüggésben egy hiba. Ungváry Krisztián történész szerint előkészületi hazaárulási bűncselekmény lehet, amit Orbán Balázs mondott, Török Gábor elemző arról írt, hogy a kegyelmi ügyhöz hasonló botrány van kibontakozóban. Néhány órával főnöke feddése után Orbán Balázs nyilvánosan elnézést kért és elismerte, hogy hibát követett el. Kérdés, hogy ennyi elég lesz-e a botrány elsimításához.