L. Simon rácsodálkozott a háziorvosi szolgáltatásra

L. Simon rácsodálkozott a háziorvosi szolgáltatásra

L. Simon László (Fotó: L. Simon László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Facebook-oldalán osztotta meg kellemetlen tapasztalatát édesanyja betegsége kapcsán. – Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? – tette fel a kérdést.

Egy gárdonyi háziorvos ugyanis telefonon lebeszélte a 72 éves szívbeteg, éppen vérnyomás problémákkal és komoly megfázással küzdő asszonyt arról, hogy személyesen jelenjen meg a rendelőben, nehogy megfertőzzön másokat.

– Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat – panaszolja L. Simon. 

– Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a Trabantjába, s ment volna a betegéhez. (...) Nem értem, hogy jutottunk idáig – írja bejegyzésében L. Simon, aki még annyit tett hozzá, hogy „most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére”.

A főigazgatót a kommentelők világosították fel arról, hogy ez sokszor így működik a koronavírus-járvány kezdete óta, a háziorvosok lényegében telefonon diagnosztizálnak a beteg bemondása alapján. Többen megírták saját, hasonló tapasztalatukat, amelynek fő oka elmondásuk szerint a „Covid protokoll”.