Lapunk felajánlása mellett több százezer forintot gyűjtöttek az SZFE-sek az Igazgyöngy Alapítványnak

Lapunk felajánlása mellett több százezer forintot gyűjtöttek az SZFE-sek az Igazgyöngy Alapítványnak

Az SZFE diákjai (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen több százezer forintnyi adomány gyűjtöttek össze a színművészetis hallgatók a Magyar Hang kezdeményezését továbbgörgetve az L. Ritók Nóra által vezetett Igazgyöngy Alapítványnak.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Magyar Hang által idén először meghirdetett Év Embere-díj győztesei kimagasló eredménnyel a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai lettek. Az elismerés 100 ezer forintos pénzjutalommal járt, amelyet a nyertes egy általa választott alapítványnak ajánlhatott fel. Az SZFE diákjai az L. Ritók Nóra vezette Igazgyöngy Alapítványnak utalták a lapunktól kapott összeget úgy, hogy L. Ritók Nóra ugyancsak a díjra esélyes finalisták között volt.

A színművészetis hallgatók már az elismerés elnyerése után jelezték, hogy a díjjal járó százezer forint mellé saját soraikban is gyűjtést indítanak az Igazgyöngy Alapítvány részére. Az akció igencsak sikeres volt, hiszen további több mint 400 ezer forint gyűlt össze a L. Ritók Nóra nevéhez köthető szervezetnek. A döntésüket azzal indokolták, hogy az Igazgyöngy Alapítvány olyan munkát végez, amire az egész magyar társadalom büszke lehet.

– Az Igazgyöngy Alapítvány már több, mint húsz éve segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy minél többen megismerhessék a szabad létezés örömét. Ez a munka pedig szerintünk sose kaphat elég figyelmet. Egy olyan időszakban, amikor az Igazgyöngyhöz hasonló szervezetek működését egyre jobban ellehetetlenítik szinte természetesnek tűnt, hogy nekik ajánljuk fel az Év embere díjjal járó százezer forintot. Az SZFE közössége ezen felül saját gyűjtésbe is kezdett – írták.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.