Látogatási tilalmat vezettek be a Semmelweis klinikáin

Látogatási tilalmat vezettek be a Semmelweis klinikáin

Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány, illetve a szezonális fertőzések elkerülése érdekében látogatási tilalomról döntöttek a Semmelweis Egyetem öt klinikáján. A döntés a Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, illetve az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikákat érinti.

Az egyetem kommunikációs igazgatóságának közleménye szerint kritikus állapotú, hosszú ideje az intézményben fekvő betegek esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat engedélyt a látogatásra. Ez alkalmanként egy-egy hozzátartozó számára, a megfelelő védőfelszerelésben lehetséges.

A rektori utasítás visszavonásig érvényes.