Lázár János: A MÁV vezetői ne okoskodjanak

Lázár János: A MÁV vezetői ne okoskodjanak

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A MÁV vezetői ne okoskodjanak és ne mellébeszéljenek, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a vasúti pálya újjáépítését – így fogalmazott Lázár János egy szerdai sajtótájékoztatón – az MTI beszámolója szerint – újságírói kérdésre a hegyeshalmi vasútvonalon bevezetett sebességkorlátozás kapcsán.

A napokban derült ki, hogy 100 kilométer/órás ideiglenes sebességkorlátozást vezetett be a MÁV Biatorbágy és Szárliget között a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, mert a sínek elöregedtek. Emiatt akár 20 perccel is hosszabb lehet a menetidő. Az építési és közlekedési miniszter beszámolója szerint egy nagyon súlyos műszaki probléma állt elő az 1-es Budapest-Bécs vasútvonalon Biatorbágy és Tata között mintegy 56 vasúti kilométeren. Szavai szerint olyan nem fordulhat elő, hogy a menetrend tartása vagy „sebesség presztízs” miatt veszélybe kerüljön egyetlen ember is.

Lázár János elmondása szerint azonnali beavatkozás esetén ezt a pályaszakaszt 32 milliárd forintból lehetne újjáépíteni, ezzel a hibát három-négy hónap alatt el lehet hárítani és nem kell tovább csökkenteni a megengedett sebességet, az ehhez szükséges erőforrások rendelkezésre fognak állni. – A MÁV vezetői ne okoskodjanak és ne mellébeszéljenek, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a vasúti pálya újjáépítését – fogalmazott, hozzátéve, hogy ő természetesen, mint tulajdonos, a pénzügyi feltételeket biztosítani fogja.

Címkék: Lázár János, MÁV