Lázár János az öntözéspolitika miatt kritizálta a kormányát

Lázár János az öntözéspolitika miatt kritizálta a kormányát

Lázár János (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János építési és beruházási miniszter egyetért azzal, hogy a magyar állam a 4iG-vel közösen megvásárolja a Vodafone magyarországi üzletágát – erről a Hvg.hu kérdésére beszélt Gödöllőn a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanévnyitóján.

Lázár azzal érvelt a kormány döntése mellett, hogy a telekommunikáció a bank- és az energetikai szektorhoz hasonlóan stratégiai ágazat. – Ha számba vesszük, hogy Magyarország szuverenitását mi képes erősíteni, akkor az a 2010-es döntésünk, hogy a bankszektorban, a telekommunikációban, az energetikában vagy éppen a kiskereskedelmi láncok területén 50 százaléknál nagyobb hazai részesedés legyen, egy nagyon jó döntés volt – magyarázta.

Szerinte az lenne a kívánatos, ha a magyar emberek 80 százalékban magyar élelmiszert fogyasztanának, és ennek a 80 százalékát magyar vállalatok állítanák elő. Úgy véli, hogy ehhez legalább 5-10 éves programra van szükség. – A következő években Magyarország megsokszorozza a vidékfejlesztésre fordítható forrásokat – jelentette ki. Arra a felvetésre, hogy miként tudnak hasznosulni az agráriumot érintő tanácsai, meglátásai, ha nem agrárminiszterként dolgozik a kormányban, azt felelte: a miniszterelnök mindig számít a tanácsaira.

A portál szerint Lázár János a tanévnyitón az agrárium jövőjéről, kihívásairól, az agrárszakemberek képzéséről beszélt. Egyebek mellett azt mondta: „két erős ember megbízásából állok itt (…) az egyik, a legerősebb Magyarországon a politikában, a másik ember pedig a legerősebb a gazdaságban: Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a kuratórium elnöke”.

A tárcavezető kritikát is megfogalmazott. A tudósítás szerint ugyanis arról is beszélt: „a kormány tagjaként is muszáj vagyok megállni egy pillanatra: az öntözés Magyarország elmúlt 30 évének legnagyobb elszalasztott lehetősége (…) az elmúlt 30 évben nem előre, hanem folyamatosan visszafelé haladtunk, és igaz ez sajnos a saját kormányom elmúlt 12 esztendejére is”.