Lázár János: Az ország egyik fele nem a Fideszre szavazott

Lázár János: Az ország egyik fele nem a Fideszre szavazott

Lázár János (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvédte az MTVA székházában vegzált ellenzéki képviselőket, és a túlóra-törvénnyel kapcsolatos aggályainak adott hangot Lázár János. A korábbi miniszter a Makói Városi Televíziónak adott interjújában folytatta a tavalyi gyakorlatát, miszerint ugyan a kormány mellett áll ki, de bírálja is a hatalom döntéseit.

Legutóbb dohányügyben láthattuk ezt, amikor Hódmezővásárhely korábbi polgármestere közölte, hogy minden 2020 után születettnek megtiltaná a cigarettázást. Tervét a kormányzati politikusok, így Orbán Viktor is elutasították, mire Lázár visszavágott. „Volt, aki szabadságkérdésnek tekintette a dohányzás visszaszorítása érdekében megfogalmazott javaslataimat. Ha ez igaz, akkor az a kérdés, hogy a drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel?” – tette fel a kérdést, utalva ezzel a miniszterelnök korábbi nyilatkozatára.

Lázár videóban osztotta ki Orbánt dohányügyben | Magyar Hang

A nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, Lázár János október közepén a Tobacco Hungary siófoki konferenciáján beszélt arról, hogy kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születnek, ne vásárolhassanak dohányterméket. Lázár ehhez még az Alaptörvényt is módosítaná, mert szerinte csak így érhető el, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen.

A politikus most is igyekezett azért kellőképp NER-kompatibilisnek lenni, így azzal nyitott: „nem volt arra példa 1990 óta (…), hogy bárki is a Parlament elnökének munkáját megakadályozza.” Példátlan atrocitásnak nevezte az ellenzék akcióját, ami „egy másik dimenzióba nyomja át a másik politikát.” Szerinte így 2019-ben nehezebb lesz a boldogabb, békésebb esztendő. Emlékezetes egyébként, hogy Áder János nyilatkozta a túlóra-törvény aláírása után: „A Munka Törvénykönyvének módosítása az aggodalmak ellenére sem lehet akadálya annak, hogy a munkavállalók karácsonya áldott, a két ünnep közötti időszak békés, az új esztendő pedig nyugodt legyen.”

Lázár feltehetően meglepte a televízió munkatársát, Kisistók Tímeát is, aki többek között így „kérdezett”: „televíziós lévén átéltem én is azt, hogy milyen dolog lehet, amikor az MTVA székházába törvénytelenül betörtek, és ennek a fő zászlóvivői ellenzéki politikusok voltak.” A volt miniszter viszont hozzáfűzte, hogy országgyűlési képviselőként jártak el, így nehéz megállapítani a határt, amit még el kell viselni. Lázár szerint ráadásul a Munka törvénykönyve módosítása „egy vitatható és vitatott lépése a parlamenti többségnek és a kormányzatnak is. Majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni. Nem vagyok benne biztos, hogy a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman.” A politikus úgy látja továbbá, hogy a törvény megvalósíthatósága kapcsán vannak kérdőjelek.

Az ellenzék viselkedése viszont szerinte kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét. Úgy látja, ezek a politikusok „arra kaptak egy gyors kiképzést, hogy hogyan kellene látványos akciókkal bekerülni a világsajtó decemberi híreibe azzal, hogy Magyarországon milyen borzalmas helyzet van.” Lázár szerint ezt a feladatatot külföldről, és belföldi tanácsadóktól kapták. Azt egy másik kérdésnek tartja, hogy országgyűlési képviselőkkel szemben mit engedhetnek meg maguknak a biztonsági őrök. Fontosnak tartja, hogy a parlamenti képviselő minden körülmények között mentelmi jogot, és tiszteletet érdemel.

Lázár szerint az ellenzék folyamatos fizikai atrocitásokat próbál kiprovokálni, így a 2019-es évben „nem a fejlődés lesz a legfontosabb, hanem a viták kezelése.” Óva intette a fideszes politikusokat attól, hogy lebecsüljék az elmúlt hetek eseményeit, és fontos szerinte az is, hogy az ország egyik fele nem a Fideszre szavazott.