Lázár János: Januártól teljesen új világ jön

Lázár János: Januártól teljesen új világ jön

Lázár János (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már készül az állami beruházások rendjéről szóló új törvény – erről is beszélt egy rádióinterjúban Lázár János építési és beruházási miniszter. Ez pedig – mint mondta – várhatóan január elsejétől „teljesen új világot teremt az állami önkormányzati közcélú beruházások tekintetében”. A politikus szerint ugyanis új beszerzési, pályáztatási és elszámolási rendszert alkotnak, új pénzügyi-gazdasági viszonyokat teremtenek – ahogy összegezte – „tiszta vizet öntünk a pohárba”.

Lázár János szerint így sokkal átláthatóbb, egyszerűbb és az állam érdekeit sokkal jobban védő rendszer jön létre. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az államnak most és a jövőben is olyan beruházásokat kell támogatnia, amelyek a társadalom javát szolgálják és gazdasági növekedést is jelentenek. Prioritásnak nevezete a pontosabb és precízebb előkészítést, a közérdek jobb védelmét.

Az már korábban kiderült, hogy a költségvetési kiigazítás érdekében a kormány több mint 1000 milliárd forintnyi beruházást ütemez át vagy halaszt el az idei és a következő évben.

Címkék: Lázár János