Lázár János leülne Márki-Zay Péterrel

Lázár János leülne Márki-Zay Péterrel

Lázár János ünnepli az április 3-i győzelmét (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytassuk másképp – ezzel a felütéssel közölte Lázár János, hogy munkabeszélésre hívja Márki-Zay Pétert. A fideszes politikus az április 3-i választás után továbbra is a hódmezővásárhelyi központú választókörzet parlamenti képviselője, míg Márki-Zay Péter a körzet legnagyobb településének, Hódmezővásárhelynek a polgármestere.

– Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie – közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy Hódmezővásárhelynek több évnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége.

Azt már előre leszögezte, hogy nem sajtónyilvános kampányeseményt akar tartani, hanem „érdemi munkamegbeszélésre” hívja a polgármestert.

Márki-Zay Péter április 3-án nem csak az ellenzék miniszterelnök-jelöltként szenvedett kudarcot, hanem a hódmezővásárhelyi egyéni választókerületben is. Lázár János 51,7 százalékot szerzett, míg ő 40,2-t. Lázár Jánosnak egyébként a győzelem volt az egyetlen lehetősége, hogy a politikai életben maradjon, hiszen a Fidesz listájára nem került fel. Azóta már felmerült a neve, mint aki esetleg újra kormánytag lehet.