Lázár János: Magyarország kampányország

Lázár János: Magyarország kampányország

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Vannak politikustáraim mindkét oldalon, akik úgy gondolják, hogy a politikai munka kiváltható a folyamatos kampányolással, holott az építés nem helyettesíthető semmivel. Mindig eljön az igazság pillanata, amikor az emberek azt az egyszerű kérdést teszik föl maguknak: az elmúlt időszakban vajon jobb lett-e az életük vagy sem – erről beszélt Lázár János volt miniszter, jelenleg is fideszes országgyűlési képviselő a Makó Híradónak. Hozzátette: „Magyarország kampányország”. 

A politikus szerint „az alapján, amit eddig láttunk a baloldaltól, nem túlzás kijelenteni, hogy sem most, sem kormányon nem mutattak olyan teljesítményt, amely a polgári oldaléval összevethető. Az egyik oldalon csak szavak, a másikon viszont konkrétumokban mérhető tettek vannak. Ezért aztán nem ritka, hogy még ellenzéki érzelmű polgárok is azt mondják, a gazdaság jobb kezekben van, ha a mostani kormánypártok folytatják a munkát 2022 után is”. 

Lázár szerint a kormány a világjárvánnyal szemben is jól szerepelt, igaz, a lesújtó magyar halálozási adatokra nem tért ki. Azzal érvelt ugyanis, a kormány jól kampányolt az oltás mellett, Magyarország jó néhány más országnál átoltottabb. Ehhez hasonlóan szerinte a gazdasági nehézségekre is jól reagáltak a döntéshozók, számos adókedvezményt, könnyítést vezetett be annak érdekében, hogy a munkahelyeket adó cégek boldogulni tudjanak. 

Arról is beszélt: nagyon sajnálja azokat az embereket, akik valamilyen világnézeti meggyőződésből, tájékozatlanságból, vagy félelemből nem mernek oltakozni. – A saját életüket és másokét is kockáztatják, nemcsak azért, mert akik felveszik a védőoltást, nagyobb biztonságban vannak, hanem azért is, mert akik oltatlanok, azok előbb vagy utóbb az egészségügyi ellátórendszer segítségére fognak szorulni, túlterhelik a már így is nagyon próbára tett orvosokat, nővéreket, egészségügyi szakembereket – tette hozzá.