Lázár János: Nem helikopterrel, hanem űrrepülővel mentem

Lázár János: Nem helikopterrel, hanem űrrepülővel mentem

Fotó: Facebook/Lázár János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cáfolja Lázár János, hogy helikopterrel érkezett volna a Békés megyei Gesztre, hogy bejárja a helyi Tisza-kastélyt. A helikopterezést a Magyar Narancs állította, akik szerint kék, Agusta típusú olasz légi járművet használt, aminek lajstromjele a következő: OE-XWY. Lázár János egyébként a Tisza-kastély felújításáért felelős projekt kormánybiztosa.

Míg az egykori miniszter a Narancs csütörtök délután feltett kérdéseire nem válaszolt, közösségi oldalán már reagált a pénteken megjelent cikkre. 

Mint a politikus írta, „vagy az őszi meleg viselte meg” a cikk íróját és a Magyar Narancs szerkesztőségét, „vagy csupán annyira félnek a 2022-es parlamenti választásoktól, hogy hazugságokkal akarják befolyásolni annak eredményét”. – A Magyar Narancs mai cikkében ugyanis azt állítja, hogy helikopterrel mentem a Hódmezővásárhelytől mintegy 120 kilométerre lévő Gesztre, egy munkamegbeszélésre. Ez egyszerűen nem igaz, a Magyar Narancs hazudik. A helikopteres céget – amelynek járművét a hazugságot "hitelesítendő" illusztrációként is használta a cikk – vajon megkérdezte az újságíró? Ez esetben ugyanis hamar cáfolatot nyerhetett volna az értesülése. A megkeresésükre ezzel együtt szívesen válaszolok: nem helikopterrel, hanem űrrepülővel mentem, és ejtőernyővel landoltam a geszti megbeszélésen. Mindig így megyek munkába. A közölt hazugságokért pedig a szükséges jogi eljárást megindítom – közölte.  

Ha Lázár János nem is, korábban Rogán Antal, illetve Szijjártó Péter miniszterek előszeretettel repültek különböző eseményekre helikopterrel. Rogánról 2016 októberében írta meg a Népszabadság, hogy így utazott egy mándoki esküvőre. A lap számításai alapján az oda-vissza út 750 ezer forint lehetett. Nem sokra rá be is zárt a lap. Arról pedig, hogy Szijjártó csak idén hányszor használt helikoptert útjaihoz, itt írtunk.