Lázár János: Visszatértem

Lázár János: Visszatértem

Lázár János építési és beruházási miniszter (j) Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő társaságában, miután átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában 2022. május 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma letettem a miniszteri esküt. Visszatértem – írta Lázár János kedd késő délután a Facebook-oldalán.

A közelmúltban sokan és sokféleképpen értelmezték ezt. Számomra nem politikai revansot és nem a bársonyszékhez való visszatérést jelent, hanem a cselekvőképesség egy magasabb szintjét. Feladatot és lehetőséget. Felhatalmazást arra, hogy immár országos, sőt nemzeti szinten folytathassam azt a munkát, amit az elmúlt években a Dél-Alföldön végeztem – írta.

Hozzátette: „a feladat az országépítés a szó szoros és átvitt értelmében. Megtiszteltetés és felelősség részt venni ebben a munkában. Munkatársaimmal együtt az a célunk, hogy néhány év múlva a szemmel látható, az épületekben és nagyberuházásokban testet öltő Magyarország éppúgy okot adjon a nemzeti büszkeségre, mint a szellemi, gazdasági és politikai szempontból már jó ideje »visszatért« Magyarország.”

Orbán Viktor kedd délután mutatta be ötödik kormánya tagjait a parlamentben. Lázár János építésügyi és beruházási minisztériumát „országépítési minisztériumnak” nevezte a kormányfő, aki szerint nem volt szerencsés, hogy ez a terület korábban több minisztérium között volt felosztva, most pedig a recesszió is megnehezíti majd a helyzetet. Szerinte a „polgári jóízlést” kellene képviselnie az építkezések során Lázár Jánosnak.

A kormányfő szerint a jövő sosem volt még olyan bizonytalan, mint napjainkban, és ez különösen nagy felelősséget ró a kormányra. A veszélyek, a bizonytalanság és a háború kora lesz ez az évtized Orbán Viktor szerint, mindezek következtében menekültáradat, energia- és nyersanyagáremelkedés valamint inflácó sújtja Magyarországot és a világot. Geopolitikai- és élelmiszerválság fenyeget a kormányfő elmondása szerint, ami újabb népvándorlásokat indíthat el.