Lázár szerint az ukrán válság lehetőséget teremt a hazai élelmiszeripar számára

Lázár szerint az ukrán válság lehetőséget teremt a hazai élelmiszeripar számára

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Ukrajna elleni orosz agresszió nem pusztán a térség mezőgazdaságára van hatással, hanem a világ jelentős részének élelmiszeriparára, vagy talán még pontosabb úgy fogalmazni, a világ jó részének élelmezésügyére is. Ez a helyzet Magyarország számára egyaránt teremt kihívásokat és lehetőségeket – válaszolta írásban a HVG-nek Lázár János, a harmadik Orbán-kormány egykori minisztere, aki jelenleg az állami Mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosa, és a vidékfejlesztési miniszteri poszt lehetséges várományosa.

Lázár szerint nagy kataklizmák idején a konkrét kormányzati eszközöket természetesen rugalmasan kell az adott helyzethez igazítani, de úgy látja, hogy az általa jó ideje és következetesen sürgetett cél, a magyar agrárium történelmi léptékű innovációja és azzal szoros összefüggésben a magyar élelmiszeripar fejlesztése (amelybe a feldolgozástól a kiskereskedelemig sok minden beletartozik) ma még fontosabb, mint néhány hónapja volt.