Leadta diplomata-útlevelét Szájer József

Leadta diplomata-útlevelét Szájer József

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jogszabályoknak megfelelően leadta diplomata-útlevelét Szájer József – közölte a Blikk érdeklődésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya.

Azt azonban a lapnak nem sikerült kideríteni, hogy szexbotrányba keveredett korábbi fideszes politikus felvette-e azt a 40 millió forintot az Európai Parlamenttől, amely „átmeneti juttatásként” megilleti őt mint távozó képviselőt. Ezt ugyanis sem a Fidesz–KDNP brüsszeli delegációja, sem az Európai Parlament sajtóosztálya nem árulta el. A juttatás egyébként nem járt automatikusan, külön kell kérvényezni, Szájer József ezt március végéig teheti meg.

A belga ügyészséget is keresték annak kapcsolatban, hogy a megtalált kábítószer miatt kihallgatták-e már a mandátumáról lemondott egykori képviselőt. A hatóság azonban a nyomozás lezárultáig nem kíván további információkat adni az ügyről.

A Blikk egyébként úgy tudja, hogy a korábbi politikus az ügy kirobbanása óta Brüsszelben van.

Ismert, Szájer József november végén váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról arra hivatkozva, hogy „a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent számára. Néhány nap múlva azonban kiderült, hogy egészen más állt a háttérben: a politikus részt vett egy illegális brüsszeli szexpartin, majd a rendőrök megérkezését követően az ereszcsatornán keresztül próbált menekülni. A hátizsákjában drogot találtak, amelyről Szájer József azt állítja, hogy nem az övé és nem tudja, hogyan került oda.