Leépítés a Tescónál

Leépítés a Tescónál

A TESCO Magyarország egyik áruházának homlokzata a főváros IX. kerületében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozíciók szűnnek meg a magyarországi Tescókban, így csoportos leépítés is jöhet – írja az Index.

A hírportál a napokban kapott egy olyan levelet egyik olvasójától, amelyet a Tesco munkavállalói közül többen is kézhez vehettek. Ebben arról értesítik őket, hogy harminc napon belül megszűnhet a munkaviszonyuk, kivéve akkor, ha a dolgozó belemegy abba, hogy más munkakörben folytassa a munkáját.

A Tesco sajtóosztályáról megkeresésükre azt írták, hogy a cég bizonyos munkakörök összevonása mellett döntött, az új pozíciókra való váltás lehetőségét pedig a lehető legtöbb munkatársának felajánlották. – Annak ellenére, hogy a folyamat során új pozíciókat hozunk létre, és a lehető legtöbb munkatársunknak felajánlunk új pozíciót, a munkajogi szabályokkal összhangban, a megszűnő pozíciókat be kell jelentenünk az illetékes hatóságoknak, így az átalakítás jog technikailag csoportos létszámleépítésnek minősül – tették hozzá.

Az indokolás szerint „az új munkakörök kialakításával a cél egy egységes, hosszú távon jól működtethető, rugalmas áruházi csapat kialakítása minden áruházban, mert a kollégák így tudják leginkább segíteni egymást a napi feladatok ellátásában és így tudják a legjobban kiszolgálni a vásárlókat„.

Az nem derült ki, hogy mennyi embert érint a leépítés, hiszen ez attól függ, hányan élnek az új pozícióval.