Leghamarabb csütörtökön döntenek a fővárosi korlátozások sorsáról

Leghamarabb csütörtökön döntenek a fővárosi korlátozások sorsáról

A magyar kormány kijárási korlátozással kapcsolatos tájékoztató plakátja Óbudán 2020. március 28-án (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány szerdán még nem dönt a budapesti korlátozások enyhítéséről, előtte ugyanis konzultálni kíván virológus és orvosszakértőkkel, valamint megvárja a budapesti polgármesterek véleményét – értesült az MTI szerdán.

A távirati iroda úgy tudja, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter írásban fordult a budapesti kerületi polgármesterekhez és a főpolgármesterhez. Gulyás Gergely levelében emlékeztet, az országos adatok alapján Budapesten és Pest megyében van a legtöbb koronavírussal fertőzött beteg: szerdáig 340 elhunytról és 1089 aktív fertőzöttről tudnak. Hangsúlyozta, Budapest annak ellénére továbbra is kiemelkedik fertőzöttség terén, hogy az elmúlt napok adatai alapján csökken a megbetegedettek száma.

A miniszter azt kérte a polgármesterektől, hogy csütörtök délutánig adjanak tájékoztatást arról, időszerűnek látják-e Budapesten a kijárási korlátozások feloldását és a fővárosi élet fokozatos újraindítását, vagy még nem.

Így lehetne újraindítani Budapestet - Karácsony Gergely bemutatta javaslatát | Magyar Hang

Budapest Restart címmel foglalta össze, milyen teendői vannak a kormánynak, és mi a városvezetés dolga.