„Legyen folyamatosan oltási akcióhét”

„Legyen folyamatosan oltási akcióhét”

Koronavírus elleni oltásra várakozók a Kanizsai Dorottya Kórház előtt Nagykanizsán 2021. november 22-én, az oltási akcióhéten (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az átoltottság növelésének megoldása itt van a Fidesz-kormány orra előtt: töröljék el a regisztrációt és mostantól legyen folyamatosan „oltási akcióhét” – ezt szeretné az MSZP. A szocialisták azt nem értik, hogy ha így többen veszik fel az oltást, akkor vajon miért nem csinálja ezt a kormány.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy az oltási akcióhét első napján – amikor előzetes regisztráció nélkül lehetett oltást kapni a kórházi oltópontokon – több mint 18 500 embernek adták be az első vakcinát. Ez jóval magasabb szám annál, mint amikor „normális menetrend szerint” oltják az embereket, hiszen a tájékoztatás szerint napi 3 ezer körüli első oltást szoktak beadni. Márpedig az akciónak nem titkolt célja volt, hogy a vakcinát eddig megtagadókat megszólítsák és mégis elfogadjanak valamilyen oltóanyagot.

A szocialista párt – mint írták – persze érti, hogy a „kémprogramokat működtető Orbán-kormány betegesen vonzódik az adatgyűjtéshez”, de az emberek életének megmentése most mindennél fontosabb. Az egész országnak az az érdeke, hogy minél többen védettek legyenek a koronavírus súlyos hatásaival szemben, ezért az MSZP követeli, hogy a jövőben regisztráció nélkül oltsanak tovább.

– Ha a Fidesz-kormány visszatér a korábbi, oltási kedvet visszafogó módszerhez, vállalnia kell a drámai következmények felelősségét – fűzték hozzá.