Lehallgatási botrány: A Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

Lehallgatási botrány: A Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

Halász János (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indokolatlannak tartják a fideszesek a nemzetbiztonsági bizottság összehívását a vasárnap este kirobbant lehallgatási ügy miatt. Lapunk is beszámolt róla, hogy a Direkt 36 cikke szerint több tényfeltáró újságírót és kormánykritikus üzletembereket hallgathattak le egy izraeli kémszoftver segítségével.

Halász János, az Országgyűlési nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke azzal hárította az ügyet, hogy a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak a parlament illetékes testületei előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi párt képviselteti magát. – A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják, ezért nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása – közölte egyúttal a kormánypárti politikus.

Halász János azt is hozzátette, hogy Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el. Azt várjuk el tőlük a továbbiakban is, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.

A bizottság összehívását korábban a testület ellenzéki tagjai kezdeményezték, köztük a jobbikos elnök. Stummer János lapunknak már korábban jelezte, ha a kormánypárti képviselők elzárkóznának az ülésen való részvételtől, azt beismerő vallomásnak tekintik.