Lehallgatták és megfigyelték Érd alpolgármesterét

Lehallgatták és megfigyelték Érd alpolgármesterét

Forrás: Csőzik László Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Elképesztő és nagyon szomorú ügy miatt kell most a nyilvánossághoz fordulnom” – így kezdte Facebook-posztját Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere. Majd leírja, hogy néhány napja a polgármesteri titkárságon, az általános helyettes irodájában az egyik plafonon lévő ledes spotlámpában megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtak. Ezt követően feljelentést tettek a rendőrségen.

A polgármester szerint a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ráadásul pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is meg lehetett rajta figyelni. „Borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai – különösen a Pegasus-szoftver bevetése – után engem már semmi nem lep meg” – tette hozzá Csőzik László.

„Én az a fajta ember vagyok, igyekszem úgy élni az életemet, hogy akár rejtett kamera is veheti, de azért rendkívül dermesztő és nyomasztó érzés” – mondta a polgármester a 444-nek. Hozzátette, mindent át fognak vizsgáltatni, de egyelőre a döbbenet állapotában vannak. Szerinte az irodában soha nem hangzott el olyan dolog, amiből bármi bajuk lehetne, de azért rossz érzés, hogy megfigyelték őket.

„Az egyik feltételezés az, hogy ez akár olyan elven is működhetett, hogy van neki internetes hoszting állomása. Tehát hozzá tartozik mondjuk egy 50 méteres körzetben egy másik ketyere, ami fellövi a felhőbe a jelet. Érdemes úgy is megnézni ezt a házat, hogy nincs-e esetleg eldugva ez a fogadóállomása. Egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy ez a wifin keresztül vagy hogy ment” - mondta Csőzik László.

Címkék: Érd, megfigyelés