Lejárt a szerződés, az idei volt az utolsó Balaton Sound

Lejárt a szerződés, az idei volt az utolsó Balaton Sound

(Fotó: Magyar Hang/Balogh Roland)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel, abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt” – nyilatkozta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a Somogy megyei hírportálnak, a sonline.hu-nak. A lap úgy tudja, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett a fesztivál szervezőinek képviselője is, elhangzott, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound a településen. Ezzel szemben a Sound sajtófőnöke, Vető Viktória azt mondta a portálnak, hozzájuk is eljutottak a fesztivál jövőjével kapcsolatos pletykák, de nincs napirenden a téma, így nem szeretnének foglalkozni vele.

A település és a fesztivál közötti megállapodásban figyelembe vették a helyiek kéréseit, a Sound pedig azt kérte, hadd rendezzék később a fesztivált, amiért cserébe 20 millió forinttal megtoldották a Zamárdinak kifizetett 150 milliós díjat. Egy esetleges újabb szerződésről azonban már az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia.