Lelassult az oltási program, még mindig nem léptük át az 5,5 milliós határt

Lelassult az oltási program, még mindig nem léptük át az 5,5 milliós határt

Egy férfi megkapja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. június 15-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégén összesen 132 új fertőzöttet regisztráltak, az áldozatok száma kilenccel emelkedett.

A koronavírus ellen beoltottak száma 5 468 205 fő, közülük 4 842 148-an már a második oltásukat is megkapták – közölte a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap. Beszámolójuk szerint a hétvégén összesen 132 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 042 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt kilenc beteg, így az áldozatok száma már csaknem eléri a 30 ezret (29 989).

Az aktív fertőzöttek száma pedig 39 662 főre csökkent. 157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők, valamint a Magyarországon élő külföldiek interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Az 5,5 millió beoltott elérését követően megszűnik a kötelező maszkhasználat és védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra menni. A védettségi igazolvány használata ugyanakkor fennmarad a tömegrendezvények esetén, mint a sportrendezvények, koncertek, fesztiválok és az éjszakai zenés szórakozóhelyek.