Lélegeztetőgépek hazai gyártásáról egyeztetett Orbán Viktor

Lélegeztetőgépek hazai gyártásáról egyeztetett Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az eseményről annyit közöltek, hogy azon Józsa János rektor meghívására részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

A BME tanárai tájékoztatást adtak a miniszterelnöknek a fejlesztésről és a projekt koncepciójáról, majd Elek Jenő főorvos bemutatta és értékelte a készülék prototípusát. Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is.