Lemond Borkai Zsolt

Lemond Borkai Zsolt

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be.

A gyorplusz.hu honlapon megjelent, Borkai Zsolt nevével aláírt levél azzal indul, hogy „rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl”. Azt írja, hogy a „folyamatos alaptalan vádaskodások ellenére” eddig azért nem mondott le, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

Orbán Viktor és az álszemérem etikája | Magyar Hang

Mint írta, az elmúlt időszakban nem csak ő, hanem a családtagjai is céltáblává váltak, ennek pedig a jövőben nem szeretné kitenni őket. Hosszan kifejtette, hogy vezetése alatt Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája lett, a város fejlődése megkérdőjelezhetetlen, az eddigi munkát megköszönte a helyieknek és eddigi munkatársainak.

– Levonom

a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt,

ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel

hátráltatni a város további fejlődését – közölte. Így

bejelentette, hogy „a morális helyzetre való tekintettel” az

alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel

polgármesteri tisztségemről lemond. – Kívánom, hogy a jövőben

olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk

vezetésére – fűzte hozzá.

Levelében hosszan fejtegeti, hogy a róla eddig megjelentek hazugságok. – Tudom és remélem, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik. Ezzel akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövetők szándékát – írta.

Megszólalt Orbán Viktor a Borkai-ügyről | Magyar Hang

Konkrétan kitér a magát ördög ügyvédjének nevező, az ügyek szivárogtatását elkezdő névtelen szerzőbe is. Szerinte nem létezik az ördög ügyvédje. – Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek – írta. Úgy fogalmazott, hogy egy általa valóban elkövetett, elsősorban a családját megbántó cselekedetére építettek rá mindent. – Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom. Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok – közölte.

Borkai Zsolt – általában a polgármesterekhez és közszereplőkhöz hasonlóan – rendelkezett hivatalos Facebook oldallal, azonban a bejelentését követően nem sokkal ez már elérhetetlenné vált.

Az önkormányzati választáson az ellenzéki pártok által támogatva Borkai Zsolttal szemben induló DK-s Glázer Tímea már jelezte, készen áll az új választásokra, de az esetleges indulásáról még a pártokkal is egyeztetni kell. A hvg.hu megkeresésére azt mondta, hogy a lemondáson nem, legfeljebb az időzítésen lepődött meg igazán, számára nyilvánvaló volt, hogy a botrányba keveredett polgármester így nem állhatott volna a nyilvánosság és a győriek elé.

– Ha Győr érdekeit szolgálta volna, akkor már előbb visszalépett volna, ez viszont így tisztességtelen viselkedés, hiszen a Fidesz kezére játszotta a várost – utalt arra, hogy Borkai Zsolt csak az alakuló ülés után mond le, ahol az alpolgármestereket is megválasztják.

Címkék: Borkai Zsolt, Győr