Lemondja sokszereplős előadásait a Centrál Színház

Lemondja sokszereplős előadásait a Centrál Színház

Fotó: Centrál Színház/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus miatt lemondja sokszereplős előadásait a Centrál Színház. A teátrum a Facebook-oldalán írt arról, hogy az elmúlt hetek történései alapján ezeket komoly veszélynek tartják, és húsz-harmincszorosan kockázatosabbak, mint a kevés szereplőt mozgató darabok.

A következő hetekben így elmaradnak a My Fair Lady, a Legénylakás, valamint A nevem Mary Page Marlowe előadásai. Viszont az elmaradó előadások főszereplőivel műsorra tűzik a tavalyi évadban sikeres Love Letters-t. A korábban váltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek ezekre, a Love Letters-előadásokat pedig a nagyszínpadon fogják tartani.

„A nyár elején, még bizakodva készítettük a szeptemberi műsort, a teljes repertoárt kínáltuk. Mai ismereteink alapján azonban ezt az őszt a védekezés határozza meg. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy a sok szereplős előadások kitűzése komolyan veszélyezteti a működést, tíz, húsz, harmincszoros veszélyt jelentenek a néhány szereplős előadásokhoz képest. (…) Önökkel együtt mi is nagyon nehezen viseljük a szokatlan helyzet kényszerét, szeretnénk már, mint rossz álomra emlékezni a mai nehéz időkre, mert csak reménykedni merünk abban, hogy türelmük és szeretetük kitart mellettünk” – írta a színház nevében Puskás Tamás.