Miniszteri biztosa lesz a beruházási törvénynek

Miniszteri biztosa lesz a beruházási törvénynek

Dányi Gábor Zoltán, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős korábbi helyettes államtitkára (balra), miután átvette Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából, Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetések átadásán Budapesten, a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttesben 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Fotó: Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új kinevezésekről számolt be a friss Magyar Közlöny: eszerint Dányi Gábor felel a jövőben „az állami beruházási kerettörvény kidolgozásáért, valamint a beruházási kontrolling- és elszámolási rendszer működtetéséért” miniszteri biztosként. Dányit Lázár János építési és beruházási minisztertől kapta a kinevezését. A megbízás 2024. június 30-ig tart, és helyettes államtitkári juttatás jár érte.

A hvg.hu emlékeztetett: Dányi Gábort 2021-ben a hazai államigazgatás talán legnagyobb túlélőjének emlegették, amikor egy korábbi helyettes államtitkári tisztségből távozott. Felidézték: már a magyar EU-tagság óta a fejlesztési pénzek kezelésével foglalkozott, és dolgozott a Medgyessy-kormány idején Dobrev Klárának, aztán a Gyurcsány-kormány idején Bajnai Gordonnak, utána a Simicska bizalmasának számító Petykó Zoltánnak, Lázár Jánosnak, majd pedig Palkovics Lászlónak is. Hiába történtek a feje felett politikai váltások, egyre feljebb lépett a ranglétrán.

Megtalálta a Miniszterelnökség is az új államtitkárát a lemondott Leveleki Zsolt helyére. Leveleki a helyreállítási terv végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárként dolgozott a tárcánál.

A helyére Póser Zoltánt nevezték ki, aki augusztus végéig Debrecenben vezette az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot, valamint a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft-t.