Lemondott mandátumáról Hegedűs Lorántné

Lemondott mandátumáról Hegedűs Lorántné

Hegedűs Lorántné (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné. A képviselő azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy nem kívánt független képviselőként dolgozni, nehogy „a látszattevékenységet, vagy destrukciót folytatókkal” bárki is egy platformba sorolhassa.

Az Országgyűlésből történő távozásom március 21-i bejelentésével is egyértelműsíteni kívánom, hogy számomra elfogadhatatlan a vörösterror szellemiségének, továbbá Kádár–Apró–Dögei örökségének felélesztése a hazai közéletben – áll Hegedűs Lorántné közleményében. 

Mivel a politikus a Jobbik listájáról jutott a parlamentbe, pártja jelölhet helyette egy másik politikust. Már a Jobbikból való kilépése után közölte, hogy vissza fogja adni mandátumát.

Hegedűs Lorántné háromszor jutott a parlamentbe a Jobbik országos listájáról. Kilépéséig a párt alelnöke is volt. Távozását bejelentő közleményében azt írta: áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségbe került eddigi pártjával, „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás” ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.