Lemondott Szájer József, „egyre nagyobb lelki megterhelésről” írt

Lemondott Szájer József, „egyre nagyobb lelki megterhelésről” írt

Szájer József reagál Trócsányi László bizottsági meghallgatására (Fotó: Arató László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük – ezekkel a szavakkal jelentette be lemondását Szájer József, a kormánypártok európai parlamenti képviselője a Magyar Hírlapnak eljuttatott közleményében.

Mint írta a lap, Szájer már be is nyújtotta a lemondását David Sassoli európai parlamenti elnöknél az európai parlamenti képviselői tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Azért azt a politikus hangsúlyozta: „Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Hozzátette, harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgozott, feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek érdekeit képviselni. Elmondta, hogy a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kíván folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát, de a konkrétumokról később ad tájékoztatást.

A Magyar Hang kereste a lemondás kapcsán Hidvéghi Balázs kormánypárti EP-képviselőt, aki csak annyit mondott újságírónknak, „nem szeretnék reagálni önnek, minden benne van Szájer József nyilatkozatában”.