Lemond Vitézy Dávid

Lemond Vitézy Dávid

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója beszél a Széll Kálmán tér rekonstrukciójának elkezdéséhez szükséges beruházási szerződés aláírásán Budapesten, a Széll Kálmán téren, a metró épületének teraszán 2014. november 24-én (Fotó: MTI/Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddigi közlekedési államtitkári feladataim véget érnek – ezt Vitézy Dávid jelentette be Facebook-oldalán.

A szakember eddig a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkáraként dolgozott, a miniszter lemondásával ugyanakkor a tárca megszűnik. Habár a közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át, Vitézy Dávid arra már nem reagált, hogy miért nem tervezné ott folytatni a karrierjét. Mindössze megköszönte Palkovics Lászlónak és a kormánynak a közös munkát, megítélése szerint az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtak a helyes irányba egyet előrelépni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be hivatalosan is, hogy létrehoznak egy új energiaügyi minisztériumot Lantos Csaba vezetésével. Palkovics László pedig – akihez technológiai és ipari miniszterként eddig az energia területe is tartozott – benyújtotta a lemondását, mert tárcájára egységes portfólióként tekintene. Távozásával a TIM is megszűnik.

A hírről beszámolt a Palkovics László távozását is múlt szerdán elsőként megjelentető Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) is, információik szerint Vitézy Dávid már összehívta a minisztérium vezető munkatársait és nekik is bejelentette lemondását.

Vitézy szombaton még egy videóban ismertette a vasúti és autóbuszos közlekedés december 11-től életbe lépő legfontosabb változásait. Akkor azt mondta, hogy a vasúti és autóbuszos menetrendek változása mellett az ország számos pontján javítják a közösségi közlekedést, valamint azt is szeretnék elérni, hogy az állami cégek ne versenyezzenek egymással.