Lesz, ahol akár 22 fokig is felmelegszik vasárnap

Lesz, ahol akár 22 fokig is felmelegszik vasárnap

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel vasárnap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a legtöbb napsütés Borsodban és környékén valószínű, ott a déli óráktól már derült égre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap gyenge hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek. A szelesebb idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint felerősödhetnek az ízületi panaszok. Vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok továbbra is jelentkezhetnek. A szelesebb idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, viszont a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap hajnalra, reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat. Az Északi-középhegység térségében néhol átmenetileg egy-egy jelentéktelen zápor kialakulhat, így ott előfordulhat egy-egy nedves, csúszós útszakasz. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Tartsunk megfelelő követési távolságot és vezessünk körültekintően.

 

Címkék: időjárás