Lesz, ahol kisüt a nap kedden

Lesz, ahol kisüt a nap kedden

Ősz (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Eleinte csak a déli megyékben, majd fokozatosan másutt is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de elsősorban északkeleten és a nyugati határnál lesznek tartósabban borult tájak is – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Eszerint reggel, délelőtt északkeleten még elszórtan lehet eső, a hegyekben havas eső, majd délután a nyugati határvidéken alakulhat ki néhol csapadék. A délkeleti többfelé élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, de a tartósabban borult tájakon hidegebb is lehet.

Az Időkép szerint kedden folyamatosan megszűnik a kettősfronti hatás, de kezdetben a keleti és északkeleti tájakon élők még tapasztalhatnak tüneteket, emiatt az itt élők körében görcsös panaszok, hasi- és izomgörcsök, fejfájás, migrén, gyulladásos eredetű fájdalmak, vérnyomás-problémák, fáradékonyság, dekoncentráltság még egyaránt jelentkezhet. A szelesebb tájakon élők körében fejfájásos panaszok is előfordulhatnak. A borongós, csapadékos tájakon romlik a hő- és komfortérzet. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete ugyanakkor javulhat.