Lesz-e válságkormányzás?

Lesz-e válságkormányzás?

Az élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lesz-e válságkormányzás, mi lesz, ha lejár az élelmiszerekre és a benzinre kivetett árstop határideje – ezt a kérdést is feltették Orbán Viktornak a miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján.

A kormányfő mindenekelőtt arról kezdett beszélni, hogy bár kevés szó esik róla, de a kormány 2021. októbere óta csökkentette a költségvetési hiányt, illetve lecsökkentették az államadósságot is, ami 77 százalék környékén van most. – Felelős kormány vagyunk – fogalmazott.

A konkrét kérdés kapcsán azt mondta, „mindent meg fogok tenni, hogy ameddig és amennyire csak lehet, megvédjük a családokat”. Ám azt is hozzátette, hogy minden az európai válság mértékétől függ, hiszen az hatással van ránk, azt kell majd tompítani, enyhíteni vagy kivédeni.

Később már kicsit konkrétabb volt azzal, hogy a határidőn túl is szeretnék minél tovább fenntartani ezeket az intézkedéseket, már tárgyalnak is az érintettekkel. 

A kérdés már csak azért is aktuális, hiszen az üzemanyagokra kiszabott 480 forintos árstop május 15-ig van érvényben biztosan, míg a néhány élelmiszerre bevezetett alacsonyabb ár ugyancsak májusig tarthat. Orbán Viktort már vasárnap, a szavazata leadása után is próbálták erről kérdezni, ám akkor azzal tért ki a válaszadás elől, hogy előbb meg kell nyerniük a választást.

Orbán Viktor ugyancsak kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy a rezsicsökkentést is szeretné megtartani a jelenlegi formájában és lát is rá lehetőséget.

Címkék: Orbán Viktor, árstop