Leszakadhat az ég vasárnap is

Leszakadhat az ég vasárnap is

Gomolyfelhő (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Többfelé számítani kell záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra, jégesőre is. Az északkeleti szél sok helyütt megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. Az OMSZ az ország egészére másodfokú figyelmeztetést adott a kiadós felhőszakadások miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

Nagyon erős UV-B sugárzás várható is várható az ország több részén, hívja fel a figyelmet az OMSZ. Különösen a Dél-Dunántúlon, Észak- és Dél-Alföldön, valamint Észak-Magyarországon lesz erős az UV-B sugárzás, ezért arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen.

– Amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt – írják.

Az Időkép gyenge melegfronti tünetekre figyelmeztet. Általános lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság. A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, görcsös panaszok, vérnyomás-problémák, keringési panaszok fordulhatnak elő.

A több helyen kialakuló záporok, zivatarok fülledtebbé teszik a levegőt, ami nehéz légzést, légszomjat okozhat, különösen a légzőszervi betegséggel küzdők számára.

Címkék: időjárás