Leszakadt a hó az országban, balesetekre és korlátozásokra kell figyelni

Leszakadt a hó az országban, balesetekre és korlátozásokra kell figyelni

Behavazott út a Zala megyei Újudvar közelében 2021. december 9-én. (MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az időjárási viszonyok miatt nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik a 82-es főúton Veszprém és Győr között – közölte a közútkezelő csütörtök délután az MTI-vel. Folyamatos a hóeltakarítás, de több megyében ennek ellenére torlódásokra kell számítani, országszerte sok a baleset.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kiemelte: a 82-es főútra vonatkozó intézkedés célja a balesetek megelőzése és a forgalom folyamatos haladásának biztosítása.

Hozzátette: Veszprém megyében a közútkezelő a teljes gépparkkal végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

Az Útinform tájékoztatása szerint a nyugati országrészben szinte mindenütt havazik, de már esik a hó Pest megyében, a Börzsönyben és a Cserhátban is. Somogy, Fejér, Tolna és Baranya megyében jellemzően az eső esik vagy havas eső hull.

A gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően vizes vagy a kiszórt sótól nedves, a havazás által érintett területeken hókásás, latyakos. A fő- és a mellékutakon hasonló a helyzet, de ahol intenzíven havazik, ott a folyamatos hóeltakarítási munkák ellenére, átmenetileg még téliesebb útviszonyokra kell számítani – írták.

A leginkább Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, valamint Pest megye nyugati részén jelentős torlódásokra, valamint megnövekedett menetidőre kell számítani.

Szolgainé Soós Gabriella, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a 77-es úton Nemesvámosnál négy kamion, a 73-as úton Csopaknál és a 82-es úton Eplénynél pedig egy-egy teherautó akadt el, míg a Balaton-felvidéken Kővágóörsnél árokba hajtott egy kamion.

A 8-as főúton Városlődnél két személygépkocsi ütközött, Litérnél egy személygépkocsi árokba hajtott, egy kamion pedig elakadt. Veszprém belvárosában az úton keresztbe fordult egy csuklós busz, ennek mentése is munkát adott a tűzoltóknak.

(MTI)