Leszavazták a kormánypárti képviselők, hogy felszólaljanak a diákok a parlamenti bizottságban

Leszavazták a kormánypárti képviselők, hogy felszólaljanak a diákok a parlamenti bizottságban

Az MTVA előtt fognak tüntetni a diákok (Fotó: Egységes Diákfront)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár meghívták a parlament kulturális bizottságának ülésére az Adom Diákmozgalmat, a Tanítanék Mozgalmat, illetve az Egységes Diákfrontot kedden, a kormánypárti képviselők nem engedték meg, hogy felszólalhassanak – számolt be róla közleményében a Diákfront. 

Mint írták, a momentumos parlamenti képviselő, Tóth Endre hívta meg őket, hogy beszélhessenek a  pedagógusok, szülők és diákok által elfogadott 9 pontról, ám leszavazták a kormánypárti képviselők, hogy mindhárom szervezet felszólalhasson. Ezt követően a szocialista Hiller István képviselő megpróbálta elérni, hogy legalább az egyikünk szót kaphasson, de ezt is 12-5 arányban leszavazták a Fidesz-KDNP képviselői.

– Házhoz mentünk, hogy elmondhassuk a problémákat, de úgy látszik félnek tőlünk, mert tudják, hogy nekünk van igazunk. Ne féljenek tisztelt kormánypárti képviselők, nem fogunk megállni, mert az oktatás nemzeti ügy! Éppen ezért megyünk december 9-én az MTVA-hoz, hogy legalább a nézőiket tájékoztathassuk az oktatás omladozó helyzetéről! Találkozzunk december 9-én 17:30-kor a Flórián téren, vonuljunk közösen az MTVA-hoz, mert az oktatás nemzeti ügy, juttassuk el mindenkihez! – írták közleményükben.

Legutóbb szombaton volt tüntetés a közoktatás állapota miatt.