Letartóztatták a Hős utcai gyilkosság gyanúsítottját

Letartóztatták a Hős utcai gyilkosság gyanúsítottját

Meggyilkoltak egy nőt a Hős utcában (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónapra – szeptember 1-ig – elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint bántalmazta a Hős utcában holtan talált nőt. Lapunk is beszámolt már az esetről, amelynek részleteiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy múlt pénteken történt, a gyanúsított pedig az áldozat volt élettársa.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsítottnak nincs bejelentett munkahelye és legális jövedelme, tartózkodási helyéről ellentmondásosan nyilatkozott, személyi kapcsolatai is tisztázatlanok, biztos egzisztenciával sem rendelkezik. Mindezek, valamint a büntetőeljárás jelentette fenyegetettség miatt a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. Ráadásul a nyomozás kezdeti szakaszban van és a bíróság szerint alappal lehet tartani attól, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené, vagy egyéb módon veszélyeztetné, meghiúsítaná a bizonyítást.

A végzés nem végleges.

A férfi tette – ha bebizonyosodik – halált okozó testi sértés bűntettének megállapítására lehet alkalmas és 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom