Létrejött az ellenzéki összefogás Pécsett

Létrejött az ellenzéki összefogás Pécsett

Fotó: Mellár Tamás Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ami akárcsak egy hónappal ezelőtt is elképzelhetetlen volt, az mára – legalábbis úgy tűnik – valósággá vált, és az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben egy képviselőjelöltet állít majd az ellenzék a kormánypárti jelölttel szemben. Ráadásul, ahogy azt Mellár Tamás független országgyűlési képviselő pénteken a baranyai megyeszékhelyen bejelentette, valamennyi jelölt a Mindenki Pécsért mozgalom színeiben indul majd.

„A mai napig 23 jelölt adta le jelentkezését a képviselői

helyekre, mégpedig a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd színeiben. A jövő hét

elejéig várjuk a másik három ellenzéki párt, a DK, az MSZP és a Momentum,

valamint a civil jelöltek listáját. Ha ez megvan, akkor valamennyi pártból egy

választási bizottság alakul, amelynek az lesz a feladata, hogy június 13-ra

megtalálja mind a 18 körzetbe a jelöltet, akiket aznap egy sajtótájékoztató

keretein belül be is mutatunk a nyilvánosságnak” – árulta el Mellár Tamás, aki

annyit hozzátett, nem lesz előválasztás a körzetekben, kompromisszumot kell mindenképpen

kötniük, és a pártok egyezkedésébe a Mindenki Pécsért mozgalom nem szól bele.

Szabad Pécs - Mellár Tamás bejelentése: egyetlen ellenzéki...

A független országgyűlési képviselő szerint ezzel létrejött a legszélesebb körű ellenzéki összefogás Pécsett, annak ellenére, hogy éppen a polgármester-jelöltben nincs konszenzus. Péterffy Attilát ugyanis három párt támogatja, míg kettő hallani sem akar róla, ám Mellár Tamás bízik abban, hogy a hátralévő időben ezt a kérdést is megoldják.

„Amennyiben Péterffy Attila aláírja a jelöléséhez szükséges dokumentumot, és vállalja az abban leírtakat, akkor ő lesz a Mindenki Pécsért mozgalom polgármester-jelöltje” – közölte Mellár, aki azt is hozzátette, mondja ezt úgy, hogy eddig sem, és ezután sem fognak családostul összejárni.

Mellár Tamásék semmiképpen sem indítanak saját listát Pécsett, még lehet, hogy Péterffyt is támogatnák | Magyar Hang

Ez a bizonyos dokumentum a Mindenki Pécsért öt értékelvét tartalmazza. Ezek: végrehajtja az előző fideszes városvezetés elszámoltatását, nyilvánossá teszi a város működésére vonatkozó alapvető dokumentumokat, széleskörű hozzáférést biztosít a városi pályázatokon való részvételhez, biztosítja a pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatást Pécsett, biztosítja az intézményesített párbeszéd lehetőségét a pécsi civil szervezetekkel.