Lévai Anikóval már találkozott az új amerikai nagykövet

Lévai Anikóval már találkozott az új amerikai nagykövet

David Pressman kijelölt nagykövet találkozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőségével, köztük Dr. Lévai Anikó jószolgálati nagykövettel. (Fotó: US Embassy Budapest Facebook-oldala)

Fotó: Janka Szitas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

David Pressman a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőségével és Lévai Anikó jószolgálati nagykövettel is találkozott csütörtökön – vette észre a Hvg.hu.

A budapesti amerikai nagykövetség Facebook-oldalának tanúsága szerint David Pressman kijelölt nagykövet még csütörtökön találkozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőségével, így Lévai Anikó jószolgálati nagykövettel, Lehel László elnök-igazgatóval és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgatóval. A találkozó célja az volt, hogy megvitassák, hogyan támogatja a szervezet azt a több mint 1,3 millió menekültet, akik Oroszország brutális ukrajnai háborúja elől menekülve érkeztek Magyarországra – olvasható a bejegyzésben.

David Pressman szeptember 2-án érkezett Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren magyarul kezdte rövid beszédét. Többek között arról beszélt, hogy az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja. – Tisztában vagyok vele, hogy nagy lehet a politikai zaj körülöttünk, de ez egy fontos pillanat  a régióban és a világon, és szükségünk van egymásra – jelentette ki.

A diplomatát még májusban jelölte nagyköveti posztra Joe Biden elnök. Pressman a szenátusi meghallgatáson kijelentette, hogy „Magyarországon hanyatlik a demokrácia, és szembe kell nézni a magyar kormány feletti orosz befolyással”, és a kínai befolyást is aggasztó folyamatként említette.  Szijjártó Péter külügyminiszter ezen annyira kiakadt, hogy a Mathias Corvinus Collegium esztergomi fesztiválján kikérte magának azt a kijelentést, hogy Magyarországon hanyatlik a demokrácia.