Garancsi Istvánnal fotózták le Lévai Anikót, míg Orbán nyaralt

Garancsi Istvánnal fotózták le Lévai Anikót, míg Orbán nyaralt

Garancsi István és Lévai Anikó Budapest belvárosában 2022. augusztus 30-án. Fotó: Olvasónk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magánjellegű találkozót folytatott vagy hivatalos ügyben egyeztetett a miniszterelnök feleségével? – ezt a kérdést tettük fel a Market Építő Zrt.-t írásban megkeresve Garancsi Istvánnak. Válasz mostanáig – csütörtök délután ötig kértük – nem érkezett.

A birtokunkba került fotó szerint, Lévai Anikó augusztus 30-án, a déli órákban találkozott a Budapest VI. kerületében lévő Révay utcában a Market Építő Zrt. és a Fehérvár FC tulajdonosaként, kaszinó résztulajdonosként is ismert milliárdossal. A fotót készítő olvasónk azt mondta, Lévai Anikó és Garancsi István környezetében nyoma nem volt biztonsági kíséretnek. 

Garancsi István környezetéhez valósággal dőlt a közpénz az elmúlt években – emiatt válik a kérdés relevánssá. 2021. december 29-én például egy szegedi hotel építésére szerződtek le 3,2 milliárd forintért, kikötés volt, hogy az épületben kápolnának is lennie kell. Ennél jóval nagyobb falat a máig be nem fejezett állatkerti Biodóm, vagy a 78 milliárdos budapesti kézilabdacsarnok. Ugyancsak a Market épít multifunkcionális csarnokot Székesfehérváron 35 milliárdért.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az elmúlt egy hónapot kisebb részben az Egyesült Államokban, nagyobb részt Horvátországban töltötte, legalábbis ez derül ki a hivatalos Facebook-oldalán közöltekből. Hivatalába szeptember 1-én tért vissza. Habár a híradások szerint augusztus elején még felesége is vele volt, erről nem született a nyilvánosságban is megjelenő fotó. Az mindenesetre biztos, hogy augusztus 12-én Lévai Anikó megjelent itthon az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként a szervezet ukrán menekülteket támogató központjában, a VIII. kerületi Baross utcában.

A Miniszterelnöki Kabinetirodának is küldtünk kérdéseket, hogy erősítsék meg, pontosan mikor is ért haza a kormányfő. A Kormany.hu oldalon elérhető sajtós email címről az a válasz jött vissza, hogy a cím nem fogad leveleket. Központi címükre írva semmi válasz nem érkezett, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig azt üzente: „Orbán Viktor magánprogramjairól, szabadságáról nem tudok tájékoztatást adni. Amikor lesz a miniszterelnöknek hivatalos programja, arról be fogunk számolni.”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.