Leváltás helyett újabb feladatot kaphat a korrupciógyanúba keveredett kispesti vagyonkezelő-vezető

Leváltás helyett újabb feladatot kaphat a korrupciógyanúba keveredett kispesti vagyonkezelő-vezető

Gajda Péter, Kispest polgármestere (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan a Momentum és az LMP is aláírást gyűjt a kispesti vagyonkezelőt vezető Kránitz Krisztián távozásáért, de az önkormányzat képviselők többsége leszavazta, hogy leváltsák őt – vette észre a Magyar Hang az érintett pártok képviselőinek beszámolóiból. Lapunk éppen a pénteken megjelenő hetilapban írta meg: lassan egy éve, hogy az önkormányzati választási kampány véghajrájában a kispesti szocialista vezetésre nézve kellemetlen hangfelvételek kerültek napvilágra.

Azokon ugyanis az akkor még szocialista, azóta a pártból kizárt Lackner Csaba önkormányzati képviselő – vagy egy rá kísértetiesen hasonlító személy, ugyanis Lackner szerint nem ő van a felvételeken – egy fehér port tartalmazó kis zacskót lóbálva beszél helyi korrupciógyanús ügyekről. A felvételeken szó esik a kispesti vagyonkezelő (teljes nevén Vagyonkezelő Műszaki Szervezet, röviden VAMÜSZ) vezetőjéről, Kránitz Krisztiánról is, akit „Mr. Negyven Százalékként” emlegetnek a felvételeken, és aki azóta is a szervezet élén van, igaz, ragaszkodik ártatlanságához, vagyis ahhoz: soha semmilyen visszaélés nem volt. Ettől függetlenül mind a helyi Momentum, mind pedig a helyi LMP követeli távozását, de a szintén a testületben ülő DK-s és párbeszédes politikusok nem csatlakoztak hozzájuk, ahogy az MSZP-sek sem.

Önkormányzati céget olvasztanak össze a vagyonkezelővel

Ugyanakkor Gajda Péter polgármester előterjesztésére a testület csütörtökön megszavazta a Közpark nevű önkormányzati cég összeolvasztását a kispesti vagyonkezelőével.

– Lackner Csaba szavazatával Gajda Péter és az MSZP-DK koalíció végül elérte, hogy Kránitz Krisztián maradhat, sőt, akár még több hatásköre, és még több pénze is lehet a végén. Új, nyílt igazgatói pályázat és átláthatóság – na, az továbbra sincs – írta a Momentum helyi önkormányzati képviselője, Paróczai Anikó közösségi oldalán. Mint kifejette, a kispesti képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta a VAMÜSZ és a Közpark összevonását célzó határozati javaslatot – ám az erre vonatkozó intézkedési tervezetet és a Közpark végelszámolásáról szóló előterjesztést már nem.  – Hogy akkor most ez mégis mit jelent? Teljes fejetlenséget és további átláthatatlan működést. Sőt: végeredményben Mr. Negyven Százalék akár még több hatáskört, még nagyobb költségvetést is szerezhet magának, ha végül a Közparkot olvasztják be a VAMÜSZ-be – jegyezte meg hangsúlyozva, hogy ez sem kizárt, sőt: az eredeti, bár egy MSZP-s képviselő távolmaradása okán el nem fogadott javaslat szerint ez történt volna.

Az LMP önkormányzati képviselője, Ferenczi István is arról számolt be: természetesen a javaslatot nem támogatta. – Támogattam ellenben Kránitz Krisztián visszahívását, amit Paróczai Anikó javasolt, ez azonban elbukott a testületben – tette hozzá.

Gajda Péter polgármester közösségi oldalán szintén beszámolt arról, döntöttek a Közpark Kft. és a VAMÜSZ összevonásról is. – Érdekes, hogy ezt a javaslat sort pont az a képviselő nem támogatta, aki miatt egyáltalán elgondolkodtunk azon, hogy beterjesszük ezt a javaslatot – írta, de gondolatait nem fejtette ki bővebben. Mint a Magyar Hang pénteki számából kiderül, lapunk kereste Gajdát azzal kapcsolatban, kell-e mennie Kránitznak, de nem válaszolt kérdéseinkre.