Leváltották a János kórház főigazgatóját

Leváltották a János kórház főigazgatóját

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már régóta terjedt annak a híre, hogy a Szent János kórház küszöbön álló átalakítását nem az eddigi főigazgató fogja levezényelni. Nos, a pletykák igaznak bizonyultak. Mint az Index megtudta, a múlt hét péntekjén leváltották Kázmér Tibort, a Szent János kórház eddigi főigazgatóját, és ezt a honlap kórházi forrásai is megerősítették. A lap szintén ugyanezen forrásaitól úgy tudja, hogy a leváltott szakember helyére Takács Péter kerül majd, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetőjeként dolgozik. Sőt, állítólag az átadás-átvétel ma várható. A héten nagy lesz a sürgés-forgás a kórházban, melyet Varga Mihály pénzügyminiszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is felkeres a II. és XII. kerületi polgármester társaságában. Kázmér Tibor 2012-ben került az intézmény élére a váci Jávorszky Ödön Kórház vezetői posztjáról.

Maga a Szent János kórház szerepe az Egészséges Budapest Program alapján alakul át, épületeit felújítják. Itt hozzák létre az Észak-Közép-budai Centrum kórházat, és a Kútvölgyi kórházzal együtt a környező kerületek ellátásában jut döntő szerephez. Utóbbi tömbjében fog működni a II. és XII. kerületet ellátó új szakrendelő. Magában a kórházban 800-ról 500-600-ra fog csökkenni az ágyak száma, és már zajlik a koncepció kidolgozása az új orvosszakmai feladatokkal.

Trauma - a Szent János Kórház állapota a kormány elé is tükröt tart | Magyar Hang

A nagy büdös igazság a jelek szerint az, hogy a budai Fidesz – de meglepő – teljesen hülyének néz minket!

Korábban lapunk is megírta, hogy milyen állapotok uralkodnak a János kórházban. Novemberben például már két hete nem működött a lift a traumatológiai osztályon, és sem a kórházi dolgozóknak, sem a betegeknek nem tudta senki megmondani, mikorra lesz kész. Ráadásul a János kórház pavilonos elrendezésű, nincs központi épülete; vagy ha a bejárati tömböt tekintik annak, akkor ott irodák találhatók, aligha azokkal kell kezdeni a felújítást. Rehabilitációs osztály pedig már most is létezik, ráadásul talán az a tömb van a legjobb állapotban, nemrégiben újították fel belülről, nem úgy, mint a traumatológiát, a három belgyógyászati osztályt vagy éppen a sebészetet.

Kíváncsiak vagyunk, vajon a valódi gondokat sikerül-e orvosolni... Ezzel kapcsolatban több kérdést is feltettünk, ha válaszokat kapunk, frissítjük cikkünket.