Leváltották a jutalomhalmozó sportközpont-vezetőt

Leváltották a jutalomhalmozó  sportközpont-vezetőt

Szekszárd belvárosa, a Garay tér (Fotó: Vlastito djelo/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös megegyezéssel távozik Csillag Balázs a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. éléről, és ugyanígy szűnik meg a Szekszárdi Vagyonkezelő ügyvezetőjének jogviszonya is – erről döntött a csütörtökön késő estébe nyúló maratoni ülésén közgyűlés.

Ismert, a szekszárdi közgyűlésben az ellenzéki pártok által támogatott Éljen Szekszárd Egyesület képviselői kerültek többségbe, bár a polgármester fideszes. Mint arról lapunk a múlt héten beszámolt, a város gazdasági és városfejlesztési bizottsága zárt ülésen döntött arról, hogy a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft., valamint a városi sportpályákat és a sportcsarnokot működtető Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. vezetőjének menesztését javasolja a közgyűlésnek.

Kabinet nélkül maradt a szekszárdi fideszes polgármester | Magyar Hang

– Mindkét cégvezető kezdeményezte, hogy közös megegyezéssel távozhasson, és ehhez mi a hozzájárulásunkat adtuk, ám ennek értelmében a megegyezés részletei és a munkaviszony megszüntetésének indoklása nem nyilvános – mondta lapunk megkeresésére Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetője. Hozzátette: mindkét vezető megbízatása február 29-ig tart. A Vagyonkezelő élére Bartal Zoltánt nevezték ki március 1-jei hatállyal, a Sportközpont vezetésére pedig nyílt pályázatot írnak ki, erről már határozott is a közgyűlés.

Csillag Balázs leváltása azért is pikáns, mert ő nem más, mint a korábbi fideszes alpolgármester, jelenleg önkormányzati képviselő Haag Éva férje, akiről a kampányban az országos sajtó is sokat cikkezett. Csillag 2015 óta vezette az önkormányzati tulajdonban lévő céget. Az Átlátszó írta meg tavaly ősszel, hogy az akkor még fideszes többségű közgyűlés pályáztatás nélkül nevezte ki szeptember elsejétől újabb öt évre a fiatalembert a kft. ügyvezető igazgatójának. Csillag ezer szálon kötődik a Fideszhez, hiszen felesége mellett édesanyja, Csillagné Szánthó Polixéna is fideszes önkormányzati képviselő.

Csillag Balázsnak tavaly májusban hathavi jutalmat szavazott meg a közgyűlés fideszes többsége a 2018-as teljesítményéért. Az általa vezetett cég tavaly egymillió forintos mérleggel zárt, a neki megítélt jutalom azonban lapunk számításai szerint 4,2 millió forint volt. Arról viszont még az Átlátszó sem számolt be, hogy Csillag Balázs tavalyelőtt júniusban is kapott hathavi jutalmat, akkor a 2017-es évben elvégzett munkájáért, vagyis havi 700 ezres fizetése mellett 11 hónap alatt jutott 12 havi pluszfizetéshez.

Milliókat osztogat a Fidesz Szekszárdon | Magyar Hang

A fideszes polgármester a teol.hu-nak azt mondta a cégvezetők leváltásával kapcsolatban, hogy az eljárási mód nem elfogadható. Ács Rezső szerint a döntés lényegében az ÉSZ-tagokból álló gazdasági bizottság ülésén megszületett úgy, hogy azt előre nem bejelentett napirendi pontként, zárt ülésen tárgyalták. Azt is elmondta, hogy a Vagyonkezelő Kft. ügyvezetői posztjára Bálint Zoltánt 2006-ban három pályázó közül választották ki, 2016-ban pedig az ellenzék is megszavazta szerződésének meghosszabbítását.

A közgyűlés az ÉSZ javaslatára elfogadott két határozatot, amelyek értelmében nyilvánosak lesznek az önkormányzat és az önkormányzati cégek által kötött szerződések 2014. január 1-jéig visszamenőleg. Döntöttek arról is, hogy az önkormányzati többségi tulajdonú cégeket és az önkormányzat gazdálkodását külső szakértővel világítják át.