Leváltották a MÚOSZ elnökét, Kocsi Ilona lépett a helyére

Leváltották a MÚOSZ elnökét, Kocsi Ilona lépett a helyére

Kocsi Ilona, a Világgazdaság főmunkatársa beszél, mellette Martonyi János külügyminiszter (b) a Világgazdaság üzleti napilap gazdasági kilátásokról szóló konferenciáján, a budapesti Mercure Hotelban 2013. február 7-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kocsi Ilona, a Magyar Hírlap, a Világgazdaság és a Menedzser Magazin egykori, valamint a Boom magazin jelenlegi főszerkesztője lett a Magyar Újságírók Országos Szövetsége új elnöke – írja a Média1. Kocsi Ilona a Népszava főszerkesztő-helyettesét, a Népszabadság korábbi munkatársát, Hargitai Miklóst váltja, aki 2017 óta állt a szervezet élén.

A szombati, online tartott tisztújító gyűlésen az elnöki tisztségről szóló szavazáson 28 küldött voksolt Hargitaira, 37-en Kocsira. Az alelnöki tisztségre jelöltek közül a legtöbb szavazatot Gönczi Mária és Vicsek Ferenc kapta. Tiszteletbeli MÚOSZ-elnök lett Keleti Éva.

Jelentősen átalakult a legrégebbi és legnagyobb taglétszámú hazai médiaszakmai szervezet elnöksége is. Ennek tagja lett Gyürke Katalin, Hárshegyi János, Elek Lenke, Gordon Eszter, Szegő Anna, Somfai Péter, Mészáros Márton és lapunk munkatársa, Dévényi István. Póttagként a testület tagjává választották Hargitai Miklóst, Doros Juditot és Csákvári Gézát.