Levél Káslernek: a DK-s kerületekben csak az unió által jóváhagyott vakcinával oltsanak

Levél Káslernek: a DK-s kerületekben csak az unió által jóváhagyott vakcinával oltsanak

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatója a Kásler Miklós miniszternek küldött levélről (Forrás: a DK Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK-s polgármesterek levélben fordulnak Kásler Miklóshoz, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltsanak.

– A Demokratikus Koalíció mélyen oltáspárti, tisztában van a védőoltások fontosságával, és tudja, hogy a vakcina hatalmas előrelépés a járvány leküzdésében, a normális élet visszaállításában – hangzott el a DK budapesti polgármestereinek vasárnapi sajtótájékoztatóján. Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes ugyanakkor hangsúlyozta, hogy felelősen kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával szabad csak oltani. 

Úgy látja, a „pánikkormány” komoly lobbitevékenységet folytat a kínai oltóanyag ügyében, de nem lehet politikai vagy üzleti kérdést csinálni az emberek egészségéből.

https://www.facebook.com/dk365/videos/250464076604521

Gy. Németh Erzsébet, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület, dr. Kiss László, a III. kerület, Dr. László Imre, a XI. kerület, Niedermüller Péter, a VII. kerület és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere ezért levélben fordul Kásler Miklós felelős miniszterhez, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott, a szakma szabályai szerint törzskönyvezett vakcinával lehessen oltani. Nem kérnek abból, hogy bevizsgálatlan, bizonytalan eredetű vakcinával menjen az oltás.

Szaniszló Sándor elmondta, a Káslernek írt levélben kérte, hogy minél hamarabb hozzon olyan döntést, miszerint a kerületében kizárólag az EMA által törzskönyvezett vakcinákkal oltsanak.

A polgármesterek azt is kérik levelükben, hogy az engedélyezett vakcinák között egyénileg lehessen választani, és hogy a beoltásokban részt vevő szakorvosok, háziorvosok, szakápolók és az adminisztrációt végző dolgozók tisztességes bérezésben részesüljenek.

– A DK felelős polgármesterei szerint a legfontosabb most az emberek biztonságának és egészségének garantálása, hogy minél hamarabb újraindulhasson az élet az országban – olvasható a közleményben.