Levélben győzködik Hunvaldot, hogy lépjen vissza

Levélben győzködik Hunvaldot, hogy lépjen vissza

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kedves Gyuri!” felütéssel írt levelet a Budapest mind a 23 kerületben együttműködő ellenzéki tömb Hunvald Györgynek, hogy rábírják arra, ne induljon az októberi választásokon polgármester-jelöltként Erzsébetvárosban – írja a 24.hu a birtokába került levél alapján. Az ellenzéki pártok a VII. kerületben ugyanis a DK-s Niedermüller Pétert támogatják, ám esélyeit igencsak rontja, ha a városrész egykori vezetője is ringbe száll.

A levelet szignózta Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, az MSZP-s Molnár Zsolt, az ellenzéki budapesti alku egyik főtárgyalója, Niedermüller Péter, illetve a DK részéről még Gy. Németh Erzsébet. Ahogy írják, csak akkor lehet legyőzni „a mai hatalom embereit”, ha nem azon verseng az ellenzéki oldal, hogy ki a „legnagyobb kicsi”. – Úgy ismerünk, hogy Téged is ez a felelősség motivál. Arra számítunk, hogy neked és az általad vezetett csoportnak sem az a célja, hogy a Vattamány Zsolt nevével fémjelezett fideszes kerületvezetés tovább regnálhasson mindenféle eredmény nélkül, pusztán azért, mert a többiek egymással vitatkoznak az emberek szolgálata helyett – győzködik az egykoron még az MSZP-ben politizáló Hunvald Györgyöt.

A börtönt is megjárt Hunvald újra Erzsébetváros polgármestere lenne | Magyar Hang

Úgy tűnik, elérkezettnek látta az időt Hunvald György, hogy újra aktivizálja magát a politikai életben. Erzsébetváros korábbi polgármestere két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban korábban, mégpedig azért, mert 45 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolták meg. A per jelenleg is zajlik, ősszel várható az elsőfokú ítélet, és az ügyész három év letöltendő börtönbüntetést kért Hunvaldra.

A visszalépését cserébe kapna is valamit, az egyik egyéni választókörzetben elindulhatna úgy, hogy az ellenzéki pártok nem indítanak el senkit sem vele szemben.

Erzsébetváros nem az ellenzéki együttműködés mintapéldája. Habár a hat ellenzéki párt megegyezett a polgármesterjelölt személyéről és az egyéni jelöltekről, hirtelen újabb és újabb versenyzők álltak rajthoz. A korábban még a börtönt is megjárt egykori polgármester, Hunvald György mellett bejelentette indulását az LMP-t nemrég elhagyó Moldován László is. Ő akkor lett ismert, amikor a párt etikai bizottságának vezetőjeként sorra büntette az LMP korábbi vezetőit, amiért a 2018-as országgyűlési választáson egyes helyeken egyeztettek a többi párttal.