Levélben kér támogatást a menekülteknek Orbán Viktor

Levélben kér támogatást a menekülteknek Orbán Viktor

Orbán Viktor levele (Kép: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emailben fordult a választókhoz Magyarország miniszterelnöke: Orbán Viktor azt kérte, hogy vegyenek részt az Ukrajnában maradtakat és Ukrajnából menekült magyarokat és ukránokat támogató segélyakcióban.

A kormányfő a Híd Kárpátaljáért segélyprogram számára kért adományokat, a segélyvonal 1357-es telefonszámát is ajánlotta a választópolgárok figyelmébe. Méltatta a példaértékű összefogást is, amely Magyarországon eddig létrejött.

A levél elején megismételte a háború kitörése óta folytatott kormányzati kommunikáció fő elemeit, vagyis hogy a kormány mindent elkövet, hogy Magyarország ne sodródjon bele a fegyveres konfliktusba, és hogy a magyar emberek biztonsága az első. 

Valószínűleg ennek az emailnek a kiküldéséhez is a koronavírus-oltás regisztrációjakor összegyűjtött emailcímeket tartalmazó adatbázist használták. Már korábban is több üzenetet küldtek az állampolgárok millióinak, akik semmilyen más adatgyűjtéskor nem adták meg email-címüket a kormánynak.