Leveszik Ambrózyékat a műsorról, miután a németek kiirtásán viccelődtek

Leveszik Ambrózyékat a műsorról, miután a németek kiirtásán viccelődtek

Forrás: Hajónapló/Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lesznek a jövőben műsoron a Petőfi Irodalmi Ügynökség frissen indult Hajónapló című műsorában a németek kiirtásán viccelődők – legalábbis így tudja Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón beszélt arról, hogy elfogadhatatlanok voltak az ott elhangzó kijelentések.

A Magyar Hang számolt be róla, hogy az ominózus műsorban Megadja Gábor, Takács Áron illetve a Pesti Srácoknak dolgozó Ambrózy Áron és Vésey Kovács László értekezett több témáról, a résztvevők pedig ezúttal sem fogták vissza magukat. A diskurzus egy pontján Ambrózy Áron úgy fogalmazott a németek kiirtása kapcsán, hogy „nagy lehetőséget szalasztott el Európa a békésebb jövő felé vezető úton a németség teljes likvidálásával”. A többiek sem tudtak mit mondani, csak nevetgéltek.

A németek kiirtásán viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség műsorában | Magyar Hang

A kormányinfón felmerült kérdésre, miszerint lesz-e személyi következménye az ügynek, Gulyás Gergely azt mondta, hogy tudomása szerint az érintettek a jövőben nem fognak szerepelni a műsorban. A kérdés azért is fontos, hiszen a műsor megrendelője a Petőfi Irodalmi Múzeum.

A történtek miatt felemelte a szavát Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő, aki azt követelte, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető Demeter Szilárd minden tisztségét vonják vissza. Tiltakozott a történek miatt az Országgyűlésben alapvetően a kormánypárti frakcióval együttműködő Ritter Imre, a magyarországi németek országgyűlési képviselője.

A csapat több tagját nem először tiltják le a képernyőről: tavaly év elején eltávolították őket az Echo TV-ről, miután az egyik műsorban többször is Jákob Péterként emlegették a Jobbik elnökét, Jakab Pétert. Bár állításuk szerint nem Jakab zsidó származására utalgattak ezzel.