Levette a Youtube Gulyás Mártonék Rablópártokról szóló filmjét

Levette a Youtube Gulyás Mártonék Rablópártokról szóló filmjét

Gulyás Márton Fotó: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elérhetetlenné vált szombaton a Rablópártok című, Gulyás Márton és csapata által készített bő másfél órás videó. Az oknyomozó munka célja az volt, hogy felgöngyölítsék, kik is állnak azok mögött a köznyelvben csak kamupártnak nevezett formációk mögött, amelyek az országgyűlési választások kampányaiban több százmillió forintnyi közpénzt vettek fel, ám valós párttevékenységet látszólag nem folytattak, a választásokon pedig semmiféle értékelhető eredményt nem értek el.

„Adatvédelmi panasz miatt ez a tartalom nem áll rendelkezésre az országodban” – jelenleg ez a mondat fogadja azokat, akik szeretnék a teljes filmet megnézni. Gulyás Márton a Magyar Hang megkeresésére elmondta, hogy a videómegosztóra egyébként részleteiben is felkerült munkájuk második részét néhány napja, a teljes filmet pedig szombaton tette elérhetetlenné a Youtube. Azt feltételezik – azok alapján, amelyeket megadtak nekik, mint problémás részek – hogy Kálmándi Sándor személyiségi jogokra hivatkozva jelentette fel őket a Google-nál. A férfi az úgynevezett NET Párt országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2010-es választásokon, a filmben pedig egy vele folytatott telefonbeszélgetés részleteit mutatják be.

– Kálmándi Sándor közszereplő, országgyűlési képviselőjelölt volt, semmilyen személyes adatot nem hoztunk róla nyilvánosságra. Egy telefonbeszélgetést publikáltunk, amihez a sajtótörvény vonatkozó passzusa alapján jogunk volt, de ezen túl nyilvánosan hozzáférhető cégadatokból és fotókból dolgoztunk – mondta a politikai aktivista. Gulyás Márton szerint az oknyomozó munka valóban érdeksérelmet okozhat, de csak azoknak, akik súlyos bűncselekmények gyanújába keveredtek, és nem tisztázták saját magukat.

Egyelőre nem tervezik, hogy bármilyen más videómegosztóra feltöltenék a filmet, hiszen számukra a Youtube az elsődleges platform.

A

Rablópártok című teljes filmet már több mint 80 ezren nézték meg, ehhez jönnek

még azok, akik a külön-külön is feltöltött részeket látták. A film elsősorban a

2009-ben a képviselői költségtérítések számlás igazolásáért aláírásokat gyűjtő,

majd több országgyűlési választáson is különféle pártok színeiben megjelenő

Seres Máriáról, illetve férjéről, a szintén pártok körül mozgó Stekler Ottóról

szól. Ők ketten kiegészülve Szepessy Zsolt, egykori monoki polgármesterrel

számos politikai formációhoz köthetők, és összesen több mint 2 milliárdnyi

közpénzt vettek fel.