Levezette egy kormánypárti politikus, miért az ellenzék tehetett a pénteki Pfizer-káoszról

Levezette egy kormánypárti politikus, miért az ellenzék tehetett a pénteki Pfizer-káoszról

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 30-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn is ülésezik a parlament, és a képviselők azonnali kérdéseket is feltettek egymásnak. Ennek keretében belül kérdezte meg az egyik kormánypárti politikus a másikat az oltási program kapcsán.

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) először is rendkívül eredményesnek nevezte a múlt hetet a koronavírus-járvány elleni védekezésben. – Folyamatosan érkeztek az oltóanyagok, félmillióval nőtt a beoltottak száma – sorolta. – Ha Magyarország nem vásárolt volna maga vakcinákat, még mindig várhatna az uniós bürokratákra – hangoztatta, azt kérdezve: hogyan folytatódik az oltási program.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára szerint a magyar kormány rendkívül hamar felismerte, hogy szükség van biztonságos és hatékony oltóanyagra, függetlenül attól, hogy az honnan érkezik. Az ország a következetes és kölcsönös tiszteleten alapuló külpolitikája révén világon az elsők között juthatott Szputnyik és Sinopharm-vakcinához – mondta. Hozzátette: még egy 200 ezres orosz szállítmány van hátra a következő hetekben, a Sinopharm-oltóanyagból májusban még 2,9 millió adagot várnak.

Beszélt arról is, az oltásellenes baloldal politikai hasznot remélve elbizonytalanítja az embereket. Ezt bizonyítják a pénteken történtek, hiszen azért gondolták olyan sokan, hogy a Pfizer-oltóanyag az egyetlen hatásos, mert a baloldal folyamatosan ezt hitette el az emberekkel. Minden oltóanyag hatásos – jelentette ki.