Lincselőktől tarthat a balotaszállási állatkínzó nő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zarándokhellyé vált annak a 68 éves balotaszállási asszonynak a tanyája, aki a kutyáját az autója hátsó lökhárítójához kötötte – számolt be róla a Blikk. A környéken így rengeteg rendőr és polgárőr járőrözik, míg a nőt a bulvárlap újságírója nem találta otthon, a portán csak néhány állat kószált.

Az állatkínzással gyanúsított nőről néhány napja került ki a Facebookra egy videó, amin a kutyáját autóval húzza hazáig. Az ebet egy madzaggal kötötte a lökhárítóhoz, állítása szerint azért, hogy megbüntesse, amiért elszökött. A Mancs a kézben kutyamentő alapítvány a történtek után két órával érkezett a tanyára rendőrökkel, az asszony pedig addigra már el is temette a kutyát. Az önkéntes szerint rákérdezett a kiérkezőknél, „miért is csinálunk ekkora drámát az egészből.” Hozzátéve, hogy lóval is tett már így, és nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrség honlapja szerint az állat először még szaladt a kocsi után az 5413-as számú úton, de aztán nem tudta tartani a sebességet, és elpusztult. A hatóság előállította és gyanúsítottként hallgatta ki a nőt.  

Az asszony félelme egyébként nem lehet meglepő azok után, hogy most is elindult a hozzászólások között az értekezés arról, hogy a kommentelők ugyanazt tennék az állatkínzóval, amit ő csinált. A TV2 Mokka című műsorában Szorcsik Viktória színésznő egyenesen kijelentette: azt tenné az ilyen emberekkel, mint ők az állatukkal.