Liszkay Gábor lett a KESMA kuratóriumi elnöke

Liszkay Gábor lett a KESMA kuratóriumi elnöke

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) éa a Mediaworks Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata székházának bejárata a főváros III. kerületében a Bécsi út 122-124. szám alatt (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember elsejétől a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, Liszkay Gábor a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumi elnöke – derült ki a szervezet közleményéből. Mint írták, a kurátorok mandátuma augusztus 31-én lejárt, az alapítói jogok gyakorlója így megköszönte a munkát, és új embereket nevezett ki.

A kuratóriumba az eddigi vezető, Szánthó Miklós, illetve Hegedűs Zoltán kerültek be.

Szánthót 2019-ben nevezték ki a KESMA élére, miután lemondott onnan az előzőleg a kormányfüggetlen sajtót dicsérő Varga István. Az Alapjogokért Központ igazgatója addig sima kuratóriumi tag volt. Hegedűst szintén tagnak választották 2019-ben is. Hegedűs a Mandiner-elődlap UFI főszerkesztője volt, publikál a nyomtatott Mandinerben, korábban pedig dolgozott az MTVA Új Média és Teletext Kft.-nél.

Liszkay Gábor hosszú ideig a Magyar Nemzet főszerkesztőjeként dolgozott, majd 2015 után a távozókkal tartott. Simicska Lajossal való, hosszú ideig tartó szövetsége ekkor bomlott fel. Megvette a Napi Gazdaságot, részt vett a Magyar Időkké átnevezett lap építésében, majd később a Mediaworks vezérigazgatója lett. Innen két éve mondott le, akkor pedig úgy tűnt, médiakarrierje a végéhez ért.